• Bel: 071 541 8082
Bel nu

Top-5 tips bij bloggen voor SEO doeleinden

Zoekmachine optimalisatie

Guestblogging is dood schreef Matt Cutts vorige week. Oftewel, het schrijven van blogartikelen ten behoeve en als onderdeel van je linkbuilding SEO strategie gaat niet meer werken!. Of sterker, dergelijke linkbuilding kan je zelfs gaan schaden.

Moeten we nu gaan stoppen met het schrijven van artikelen wanneer bedoeld voor linkbuilding doeleinden? Nee, zeker niet. Maar houd hierbij rekening met een aantal zaken. Hieronder 5 tips die je zou kunnen aanhouden bij het bloggen voor linkbuilding.

5 tips wanneer je gaat bloggen voor linkbuilding

  1. Schrijf voor de lezer, niet voor de zoekmachine. Het klinkt, sinds enige jaren, als open deur. Maar schrijf een artikel voor de lezer, niet voor de zoekmachines. Schrijf dus over een onderwerp waar je in thuis bent, waar je wat over te melden hebt. Je hoeft dan ook niet na te denken of de keyword density wel goed is, of je al meer dan 300 woorden hebt geschreven en nog meer van dat soort zoekmachine vereisten.
  2. Blijf zo dicht mogelijk bij de bron. Aansluitend op tip 1. Hoe kan je er voor zorgen dat een artikel goed, informatief en interessant is? Dit doe je door artikelen te laten schrijven door personen die het dichtst bij het onderwerp staan. Vaak is dat bijvoorbeeld de SEO klant zelf. Die weet het meest over zijn niche, zijn product.
  3. Schrijf een uniek artikel. Schrijf een uniek, Copyscape proof, artikel en publiceer deze op alleen één weblog of website.
  4. Publiceer niet op twijfelachtige artikelwebsites. Je wilt niet weten hoeveel artikelwebsites er bijgekomen zijn de afgelopen 2 jaar. Als paddenstoelen schoten ze uit de grond. Vullen die boel, iedereen mag er zijn artikelen publiceren, zonder retourlink!. En vervolgens niet keuren op kwaliteit, lay-out en uniekheid…..helaas zijn er bijzonder veel van dergelijke twijfelachtige algemene artikelsites te vinden tegenwoordig. Zoek dus een artikelsite waarbij je artikel eerst wordt gekeurd en waarbij moderatie streng is. Of, nog beter, kijk of je op een gerelateerde weblog een artikel zou mogen plaatsen in plaats van op een algemene artikelwebsite.
  5. Uitgaande link zonder money keyword. Als je klaar bent met je artikel en je neemt 1 of 2 uitgaande links op in het artikel, gebruik dan niet altijd maar de money keywords in de anchor. Het is allemaal zo obvious. Neem de link op bij de woorden waar je het beste de uitgaande links vindt passen e/o varieer veel in je anchors.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt. En heb je aanvullingen, meld ze dan!.

Terug naar overzicht