• Bel: 071 541 8082
Bel nu

Google voegt bericht handmatige actie toe in Webmaster Tools

Zoekmachine optimalisatie

Handmatige acties nu beter zichtbaar in Google WMT

Afgelopen week heeft Google een nieuwe functionaliteit in zijn eigen Webmaster Tools, ook Webmaster Hulpprogramma genoemd, opgenomen. Bij het onderdeel zoekverkeer is nu het onderdeel handmatige acties toegevoegd. Bij dit onderdeel zal Google informatie tonen over eventuele handmatige acties die het Google webspam team heeft ondernomen op je website. Ook als er geen handmatige acties zijn. dan wordt je daarover in dit onderdeel geïnformeerd, er staat dan ‘geen handmatige webspamacties gevonden’

Voorbeelden van handmatige webspam acties

Als er wél handmatige webspamacties zijn ondernomen op je website, welke zouden dat dan kunnen zijn en welke informatie krijg je hierover in dit nieuwe onderdeel?. Hier enkele voorbeelden

1. Thin content melding
Hier zie je een voorbeeld van een handmatige actie wanneer je website weinig of onvoldoende kwaliteit bevat. Je ziet dat dit van invloed is op de gehele website.

Webspam acie thin content

2.  Onnatuurlijke links naar uw site—hebben invloed op links

Hier zie je een voorbeeld van een handmatige actie wanneer je website op zich goed van kwaliteit is, maar waarbij 1 of enkele pagina’s van de site onnatuurlijk worden beïnvloed, bijvoorbeeld door onnatuurlijke links die naar die pagina verwijzen. Google geeft hierbij zelfs 1 of meerdere voorbeelden op zodat je een beter beeld krijgt van wat wordt bedoeld met dit bericht.

Het resultaat van deze actie door het webspam team zal zijn dat de desbetreffende pagina’s en de daarbij voorkomende zoekwoorden, minder goed ranken in Google.

Onnatuurlijke links webspam actie

3.  Pure spam

Dit is de zwaarste melding die je over je website kan melden, je website wordt gezien als een spam website. De consequentie is dat je website in zijn geheel niet meer te vinden zal zijn in de index van Google.

 

Er zijn nog enkele andere acties die getoond kunnen worden bij deze nieuwe feature zoals onnatuurlijke links vanaf je website, onnatuurlijke links naar je website met consequenties voor de gehele website en user-generated spam.

Het mooie van deze nieuwe functie in Webmaster Tools is dat je nu veel beter inzicht krijgt in wat er met je website aan de hand zou kunnen zijn. Ook krijg je daarbij veel help informatie en video ondersteuning met wat je nu moet doen om deze actie door het webspam team ongedaan gemaakt te krijgen. Deze nieuwe feature vinden we een zeer nuttige uitbreiding van de  Webmaster Tools.

Terug naar overzicht