• Bel: 071 541 8082
  • App: 06 33670729
Bel nu App nu

Google trekt stekker uit sociaal netwerk Google+

Zoekmachine optimalisatie

Op 2 april gaat definitief de stekker uit Google+ en worden accounts en pagina’s verwijderd. Eigenlijk zou Google+ later dit jaar stoppen, maar een groot datalek zorgde ervoor dat de dienst nu eerder op zwart gaat.

In oktober 2018 maakte Google al bekend dat het zou gaan stoppen met de consumentenversie van Google+, nadat een ernstige privacybug aan het licht kwam. Google had deze kwetsbaarheid maanden lang stil gehouden. Het bedrijf was aanvankelijk van plan om in augustus 2019 de stekker uit het platform te trekken, maar nadat er een nieuwe kwetsbaarheid is ontdekt heeft Google nu besloten om Google+ al per april te beëindigen.

Het platform verdwijnt niet volledig. De focus komt te liggen op bedrijven en wordt geïntegreerd in G suite.

Grote flop

Het sociaal netwerk is nooit van de grond gekomen. Het ging al mis bij de lancering in 2011. Alleen genodigden konden lid worden en vervolgens zelf nieuwe leden uitnodigen. Na twee dagen zette Google de uitnodigingen stil, omdat de groei van het aantal gebruikers te snel ging en de servers het niet aan konden. In 2013 kreeg Google+ een make-over, maar ook dat mocht niet baten.

Spookstad

Hoewel je vroeger automatisch Google+ kreeg bij je Google account, wist niemand het te vinden. Er zullen dus ook ongetwijfeld een hoop mensen zijn die niet eens bewust waren van het feit dat ze de trotse eigenaar waren van een Google+ account. Het netwerk werd massaal genegeerd en was zo stil en sereen als een begraafplaats. Als iets niet meer werkt kun je het beter opruimen, realiseert Google zich nu ook.

Dit verandert er in de komende maanden

Vanaf 4 februari is het niet meer mogelijk om nieuwe Google+-profielen, pagina’s, events en community’s aan te maken. Je kunt ook niet meer onder een blogpost op Blogger met je Google+ account reageren.
Vanaf begin maart biedt Google een optie waarmee je gegevens van je Google+ profiel en je berichten uit openbare community’s kunt downloaden en opslaan op je computer.
Vanaf 7 maart kun je je Google+ account niet meer gebruiken om ergens op te reageren.
Per 2 april worden Google+ accounts en pagina’s verwijderd.

Terug naar overzicht