• Bel: 071 541 8082
Bel nu

Domeinnaam parkeren zonder content bij maken nieuwe site of niet?

Zoekmachine optimalisatie

Wat doe je met de domeinnaam vóór je de website lanceert?

Wanneer je een nieuwe website wilt gaan lanceren, dan is vaak één van de eerste dingen die je doet een domeinnaam registeren of kopen. Dit kan een domeinnaam zijn die vrij is of het kan een domeinnaam zijn die te koop is. Wanner deze te koop staat, de domeinnaam kan altijd te koop hebben gestaan of de domeinnaam is eerder al gebruikt geweest voor een website, dan staat deze vaak geparkeerd. Dat kan er bijvoorbeeld zo uit zien

Geparkeerd domein

 

Zodra je deze domeinnaam in bezit hebt gekregen, wat is dan het beste om te doen met de domeinnaam totdat de website klaar is. Geparkeerd laten staan of er een kleine tijdelijke website opzetten?

De geparkeerd domein detector van Google

Google heeft een zogenaamde domein detector voor geparkeerde domeinen. Geparkeerde domeinen zijn vaak ‘websites’ die niet echt aantrekkelijk zijn voor bezoekers, ze hebben geen content maar wel heel veel reclame en ze leveren geen toegevoegde waarde in de zoekresultaten meent Google. Google heeft daarom een detector die geparkeerde domeinen kan opsporen en uitsluit van vertoning in de zoekresultaten.

Het gevolg hiervan is dat een domeinnaam die reeds geïndexeerd was in Google, uit de index kan verdwijnen. Als je tot het lanceren van je website dus je domeinnaam geparkeerd houdt, dan kan het dus even duren voordat je nieuwe website weer gecrawled wordt door Google, opnieuw geïndexeerd en door de zoekmachine wordt gezien als een nieuwe, andere website.

Maak een kleine, tijdelijke website

Om deze onnodige vertraging tegen te gaan is het daarom aan te raden om op de nog lege domeinnaam tijdelijk een mini website te maken tot de tijd dat de echte website klaar is. Deze website kan het beste bestaan uit 1 Html pagina zonder verdere opmaak afgezien van mogelijk enkele headers. Dat is alles. Snel te maken, snel te uploaden en een snelle laadtijd.

Toon op deze website enkele paragrafen tekst over dat er binnenkort een website online komt, waarover deze zal gaan enzovoort. Beperk je dan ook niet tot 1 zin ‘binnenkort online’ of iets dergelijks maar schrijf even 2 minuten door geef de bezoeker en de zoekmachine iets meer informatie over wat ze kan verwachten.

Maak dus tijdelijk een kleine mini site aan van één pagina bij het aanschaf van een  (geparkeerde) domeinnaam tot de lancering van de website, en laat deze dus niet geparkeerd. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe website snel wordt gecrawled, begrepen en geïndexeerd en tot de tijd kan je verwachtingen scheppen bij je mogelijke nieuwe klanten.

Terug naar overzicht