• Bel: 071 541 8082
Bel nu

Tip: foto’s optimaliseren met Squoosh

Tools

Google heeft er weer een tool bij: Squoosh. Met deze nieuwe tool kun je gemakkelijk afbeeldingen optimaliseren. Je kunt afbeeldingen aanzienlijk verkleinen zonder dat je kwaliteit verliest. En dat allemaal vanuit je browser.

Nu haal je hier misschien je schouders over op, omdat er tientallen van dit soort tools bestaan, los van de Adobe programma’s, maar Squoosh heeft een heel andere aanpak. Het is een website, maar doet het werk lokaal in je browser. Het is een web app die zelfs zonder internet functioneert.

Offline in je browser

Medewerkers van Google hebben de app ontwikkeld om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met een moderne browser. Alles wat nodig is wordt in de lokale opslag van je browser geplaatst waarna je afbeeldingen kunt comprimeren zonder dat je daar internet voor nodig hebt. Je afbeeldingen kun je dus bewerken op je eigen computer. Ze worden niet geüpload naar een externe server.

Afbeeldingen comprimeren voor een betere SEO

Squoosh is een fijne tool om de afbeeldingen op je website te optimaliseren. Grote afbeeldingen kunnen je website namelijk enorm vertragen. Dat is niet alleen irritant voor je bezoekers, maar het zorgt ook voor een lagere ranking op Google. Daarom is het belangrijk dat je een goede balans vindt tussen de afmeting van de afbeelding op je website en de resolutie. Als je er niet zo in thuis bent kan het comprimeren van afbeeldingen voor het web een enorm gestoei opleveren. Met Squoosh is dat verleden tijd, omdat je direct ziet waar je mee bezig bent. Je ziet het dus ook als je te ver gaat met comprimeren en je afbeelding lelijk wordt. Handig!

De mogelijkheden

Squoosh biedt allerlei mogelijkheden en is ook nog eens ontzettend simpel in gebruik. Je sleept een afbeelding in je browser en je kan er gelijk mee aan de slag. Aan de zijkant heb je een menu waarin je verschillende mogelijkheden hebt:

– Verkleinen
– Het kleurenpalet reduceren
– Comprimeren

Vervolgens heb je de mogelijkheid om de afbeelding op te slaan als: original image, OptiPNG, MozJPG, WebP, browser PNG, browser JPEG en browser WebP.

Al met al is Squoosh een hele fijne, handige tool waarmee je snel en gemakkelijk beelden sterk kunt comprimeren zonder dat je kwaliteit verliest. Je maakt zo je afbeelding al snel gemiddeld 70% minder zwaar. Dat is een grote winst voor je website. Een absolute aanrader dus.

Terug naar overzicht