• Bel: 071 541 8082
Bel nu

Testmysite van Google – Wij testen de tool

Tools

Google heeft inmiddels een behoorlijk aantal tools die je helpen bij SEO, SEA en de optimalisatie van je website. Een van die tools is ‘Test my site‘. Hiermee kun je de snelheid en mobiele gebruiksvriendelijkheid van een website testen. De tool is ontwikkeld door het team van ‘Think with Google’.

Zo werkt test my site

Test my site is heel simpel: je geeft de url van je website op, de tool scant deze vervolgens en controleert op mobiele snelheid en mobiel-vriendelijkheid. De snelheidsindicatie die je te zien krijgt na voltooiing van de scan geeft aan hoelang het duurt voordat je pagina wordt weergegeven in Chrome op een Moto G4-apparaat in een 3G-netwerk.
Daarnaast geeft Google een geschat bezoekers verlies. Dit is een schatting van de kans dat een gebruiker je website verlaat omdat het langer dan 3 seconden duurt voordat deze is geladen.
Je website wordt ook vergeleken met de websites je branchegenoten en concullega’s. Als je je mailadres opgeeft krijg je het test-rapport met alle gegevens opgestuurd.

Testresultaten

Natuurlijk hebben wij de tool getest met onze eigen website en een rapport met de resultaten opgestuurd gekregen. In het rapport staat het functioneren van de website en worden tips gegeven hoe we de website kunnen verbeteren. Wij hebben een goede laadtijd van slechts 4 seconden. Met de aanbevelingen die Google geeft in het rapport kunnen we kliq.nl nog 3 seconden sneller maken.
test my site with Google

test my site met Google

Waarom mobile friendly?

Wil je goed gevonden worden in de zoekresultaten van Google, dan is het zeer belangrijk om je website zo mobiel-vriendelijk en snel mogelijk te maken. Sinds Googles update in 2015 is het namelijk belangrijker dat je website goed werkt op een mobiel, dan op een desktop. Het algoritme is zo aangepast dat websites die mobile-friendly zijn hoger in de mobiele zoekresultaten terecht komen dan websites die minder geschikt zijn voor mobiel verkeer.

Mobile

Mobile first is dus het devies, omdat het grootste deel van het internetverkeer tegenwoordig afkomstig is van mobiele gebruikers. Het is daarom belangrijk om je website perfect te laten functioneren op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Dit doe je door de afbeeldingen op je website te comprimeren en te zorgen dat ze niet het hele scherm innemen. Daarnaast weegt ook de grootte van de afbeelding mee bij de laadtijd van je site. Andere factoren die belangrijk zijn voor de snelheid van je mobiele website, zijn het gebruiken van minder tekst en het weglaten van de sidebar.

Googles Speed Update

Dit jaar kwam Google met een Speed Update. Deze update houdt in dat Google meer de nadruk legt op de snelheid van je website op een mobiel. Hoe sneller je website laad op een mobiel, hoe hoger je in de zoekresultaten komt. Ook al is je website nog zo gebruiksvriendelijk. Als ie er 8 seconden over doet om te laden, en de net zo gebruiksvriendelijke website van je concurrent doet er 4 seconden over, dan staat die bovenaan. De content die wel zichtbaar is op de desktopversie van je website, maar niet op je mobiel, telt na deze update niet meer mee bij jouw ranking in de zoekresultaten.

Test gedaan en nu?

Heb jij je website getest en weet je je geen raad met de resultaten en adviezen om de snelheid te verbeteren? Geen nood. Wij kunnen je daarbij helpen. We optimaliseren je website zodat ie niet alleen gebruiksvriendelijker en mobiel-vriendelijker wordt, maar ook nog eens supersnel snel laad, zodat je hoger in de zoekresultaten van Google komt. Interesse? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Terug naar overzicht