• Bel: 071 541 8082
Bel nu

Google vertrouwt links minder na aanpassen van de link?

Linkbuilding

P. Dias, een voormalig medewerker van Google bij het Search Quality en Webspam team gaf onlangs via Twitter aan dat Google een backlink mogelijk minder vertrouwt nadat deze link is gewijzigd. Met wijzigen kan je denken aan het wijzigen van de URL, het wijzigen van de anchor of het toevoegen of verwijderen van een nofollow tag.

Pedro Dias tweet

Het lijkt best logisch. Volgens Google moeten links altijd op een natuurlijke manier ontstaan. Links die worden aangepast kan duiden op een bewuste en handmatige ingreep en beïnvloeding. Kennelijk ben je je bewust van die link en wat die link doet en hoe deze je kan helpen in de ranking van de website. En dat je de link kunt gebruiken om je linkprofiel en anchor cloud te tweaken. Dit zijn allemaal rode vlaggen die opkomen bij Google. De consequentie van deze rode vlaggen kan deze dat de link mogelijk niet meer aan de kwaliteitsrichlijnen van Google voldoet . En daarom geeft Google deze link minder ‘trust’

Deze ex-medewerker van Google gaf trouwens ook nog aan dat het niet perse een slechte zaak hoeft te zij wanneer een link minder trust heeft, vooral wanneer de link op een autoritaire website staat(!)

link less trust

In hoeverre dit nu werkelijk waar is, en in welke situaties, dat kunnen we niet zeggen. Dit is een uitspraak van een ex-Google medewerker de logisch lijkt maar de uitspraak is verder nergens op gebaseerd en is ook niet (uit)getest.

Toen wij deze tweets echter lazen was onze eerste reactie “we hadden al zo’n vermoeden”.  Voor ons lijkt het niet onlogisch, sterker, het bevestigt een eigen vermoeden dat we al langer hebben over het wijzigen van links.

Terug naar overzicht