• Bel: 071 541 8082
Bel nu

6 Redenen waarom uw kleine onderneming een website nodig heeft

Design

Tenzij u een kleine bedrijfseigenaar bent die niet geïnteresseerd is in het laten groeien van uw merk, moet u een website hebben. Tegenwoordig is het bouwen van een bedrijfswebsite of e-commerce winkel eenvoudiger dan ooit: het kost niet veel geld, je hoeft niet te weten hoe je moet coderen of ontwerpen, je online winkel is niet beperkt tot openingstijden, en het is een van de beste manier van gratis adverteren. Het hebben van een kleine bedrijfswebsite gaat niet alleen over de verkoop van uw goederen en diensten, maar ook over het bieden van iets van waarde aan potentiële klanten.

Hier zijn een aantal redenen waarom elk bedrijf een website nodig heeft:

1. Uw klanten verwachten het. Als dit de enige reden op de lijst zou zijn, zou het al genoeg zijn. Veel consumenten verwachten dat merken online content over hun bedrijf aanbieden op een of andere vorm van digitaal eigendom, en meer dan de helft gaat rechtstreeks naar de website van het merk voor productinformatie. Als u geen zakelijke website heeft, kunnen de digitale klanten van vandaag ergens anders kijken.

2. Het biedt sociaal bewijs. Het grootste deel van de consumenten beweert dat online beoordelingen hun aankoopbeslissingen beïnvloeden. U kunt vertrouwen op Google en andere recensiesites om beoordelingen voor uw merk te krijgen. Aangezien potentiële kopers u al online zoeken, is het een goede manier om indruk te maken op potentiële kopers, inclusief recensies van klanten op uw site.

3. Jij bepaalt het verhaal. Het klopt dat je niet kunt bepalen wat anderen over je zeggen op sociale mediakanalen, maar je kunt de publieke perceptie beïnvloeden door je eigen verhaal te maken via een bedrijfswebsite. Een bedrijfsblog helpt ondernemers hun boodschap, missie en persoonlijkheid sneller voor hun doelgroep te krijgen dan gedrukte advertenties of brochures. Bovendien maken sociale pictogrammen die linken naar Facebook, Twitter, Instagram en andere netwerkplatforms het delen van je inhoud gemakkelijker voor je bezoekers.

4. Plaats nooit meer het bord ‘gesloten voor zaken’. Niemand wil om drie uur ’s nachts werken, maar sommige mensen willen wel graag winkelen. Een zakelijke website of e-commerce winkel hebben betekent dat u de hele tijd producten kunt verkopen en niet alleen tussen 9:00 en 17:00 uur.

Een online winkel kan een dramatische boost in de verkoop betekenen, vooral wanneer u rekening houdt met extra klanten die niet zijn beperkt door geografie. Uw online aanwezigheid ondersteunt ook marketingcampagnes, klantenservice, opbouw van klantrelaties, merkherkenning en bijna elk ander element van de inkomstenstroom.

Door uw website te combineren met marketingtools, zoals e-mailmarketing, kunt u nieuwe klanten bereiken en terugkerende activiteiten genereren.

5. U wordt weergegeven in de zoekresultaten van Google.
Bijna alle consumenten voeren online onderzoek uit voordat ze een aankoop doen. Dat betekent dat ze naar Google gaan en een of meer trefwoorden typen, zoals ‘goedkope website laten maken‘ of, als ze weten wat ze willen, ‘handgemaakte Italiaanse leren herenschoenen in Berlijn.’ Als u geen website voor uw bedrijf heeft, is de kans dat u op de resultatenpagina van de zoekmachine (SERP) verschijnt nul. Maar als u een site heeft, kunt u deze voor zoekmachines optimaliseren, waardoor uw kansen om bovenaan de resultaten van Google te verschijnen toenemen en u meer zichtbaarheid krijgt bij potentiële klanten.

Zoekwoorden, metabeschrijvingen en titels zijn slechts enkele van de dingen die u op uw site kunt aanpassen om uw zoekmachineoptimalisatie (SEO) te verbeteren.

6. Breng uw producten en diensten onder de aandacht. U kunt niet alleen uw producten in detail weergeven of uw diensten in detail uitlijnen met prachtige afbeeldingen, maar u kunt ook korte video’s of downloadbare PDF-instructies geven om aarzelende klanten geen reden te geven om elders naar de aanschaf te gaan.

Heeft u hulp nodig bij het opzetten van een website voor uw bedrijf?
Als u geen website voor uw bedrijf hebt gemaakt, kunt u zich aanmelden bij Kliq. Kliq Internet biedt alles wat je nodig hebt:

  • Het ontwerp van je site
  • De bouw
  • De hosting
  • De vindbaarheid (SEO)
  • Beveiliging van je website (SSL certificaten)
Terug naar overzicht